Dé snelste beddenwinkel van Nederland
Meer dan 55.000 tevreden slapers!
Klantenbeoordeling: 
9,6
Bekend van tv
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Klantenservice

Vind hieronder snel een antwoord op de veelgestelde vragen. 

Toch nog een vraag die hieronder niet beantwoord wordt? Mail ons op info@voordeligslapen.com of start een chat via de website (chatten is mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00uur). 

Onze klantenservice is van maandag 29 juli tot en met zondag 25 augustus gesloten. Ons customer service team is gedurende deze periode niet bereikbaar. Online bestellingen worden wel verwerkt en zullen vanaf maandag 26 augustus worden aangemeld bij onze vervoerders voor de leveringsplanning. Voor de aflevering van bestellingen geplaatst tussen 29 juli en 25 augustus geldt dus dat u hiervoor vanaf 26 augustus een aflever voorstel voor ontvangt vanuit de vervoerder per e-mail.

Vanaf maandag 26 augustus kunt u onze klantenservice ook weer telefonisch, per chat & e-mail bereiken. Hou er rekening mee dat binnen gekomen e-mails vanaf dinsdag 27 augustus behandeld zullen worden.

Bel ons op 085 0606770
Chat met ons via onze chatservice

1 Bestellingen

1.1 Kan ik mijn bestelling annuleren?

Maatwerk orders worden op aanvraag geproduceerd en kunnen niet meer worden geannuleerd. Denk hierbij aan de Detroit (box 30) XL (210cm lengte of XXL (220cm lengte) of overige afwijkende maten of kleuren die op maat besteld worden (groen, blauw, roze etc). Overige bestellingen dienen voor de aanmelding bij onze vervoerders schriftelijk te worden geannuleerd via info@voordeligslapen.com. Vermeld hierbij altijd uw ordernummer en de reden van annulering. Wordt de annulering bij ons gemeld nadat uw bestelling reeds is verwerkt en is aangemeld bij 1 van onze transport partners dan worden de annuleringskosten van €106 in rekening gebracht. 

1.2 Kan ik mijn bestelling nog aanpassen?

Wanneer je jouw bestelling wil aanpassen geef dit dat zo spoedig mogelijk, bij voorkeur binnen 24 uur na het plaatsen van de bestelling, door. Als gevolg van de aanpassingen kan het zijn dat de verwachte levertijd ook veranderd. Indien het te laat melden van wijzigingen aan Voordeligslapen gevolgen heeft voor een reeds geplande bezorging met een transport partner van Voordeligslapen worden de hieruit voortkomende kosten (zoals bijvoorbeeld bezorgkosten) doorbelast aan de klant.

1.3 Kan ik mijn adres nog aanpassen?

Na het plaatsen van uw bestelling dient u een wijziging van het bezorgadres altijd zo snel mogelijk door te geven aan onze klantenservice. Dit kan er wel toe leiden dat wij een nieuw aflever moment met je moeten inplannen. De wijziging kun je per mail op info@voordeligslapen.com met in het onderwerp je ordernummer en "adreswijziging". 

1.4 Kan ik mijn bestelling retourneren?

Er zijn een aantal regels voor het retour sturen van een bestelling onze retourprocedure vind je hier

2 Bezorging

2.1 Is bezorging van mijn boxspring gratis?

Ja, wij leveren tijdelijk alle boxsprings gratis af.*
*Let op!: Wanneer u bij een eerste leverpoging niet thuis bent, of de zending om wat voor reden dan ook niet aanneemt, belasten wij voor een levering zonder montage de bezorgkosten van €53 aan u door. Betreft het een levering inclusief montage dan wordt er €106 aan u doorbelast. Voor elke gemiste bezorg poging belasten wij de kosten van €53 of €106 (levering incl montage) aan u door.

2.2 Hoe verloopt de bezorging?

Voordeligslapen levert in Nederland en België (met uitzondering van de waddeneilanden). Onze transport partners beginnen morgens om 8.00 uur met het leveren van producten bij de eerste klant van die dag. Al onze producten zijn zorgvuldig verpakt om beschadigingen tijdens transport te voorkomen. Oude matrassen of bedden worden niet mee retour genomen. Heeft u inclusief montage besteld? Dan wordt de boxspring naar boven gebracht en in de slaapkamer naar keuze gemonteerd. Heeft u zonder montage besteld? Dan betreft het een drempel levering en wordt de boxspring geleverd tot aan de eerste drempel van de woning of het complex op de begane grond.

2.3 Hoe kan ik kiezen op welke dag mijn bestelling bezorgd wordt?

U kunt zelf geen datum kiezen. U ontvangt binnen de vermelde levertijd van een product automatisch een e-mail van de vervoerder met een voorstel voor de levering. Wij hebben per boxspring model een andere levertijd. U ziet de levertijd in het groen staan naast "op voorraad". Bijvoorbeeld: Levertijd is 5-8 werkdagen dan ontvangt u binnen 5-8 werkdagen een mail met een voorstel voor de levering.

2.4 Kan het zijn dat mijn bezorg moment later nog wijzigt?

Als u het voorstel van de vervoerder heeft bevestigd dan zal dit niet meer wijzigen de vervoerder komt dan op de voorgestelde dag de boxspring leveren.

* Indien er toch onverhoopt iets aan de hand is waardoor de bezorging niet plaats kan vinden op de gestelde leverdag dan wordt u hier uiteraard over geïnformeerd door de vervoerder.

2.5 Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Het is van groot belang dat u, of iemand anders namens u, thuis is op de afgesproken leverdag. Onze pakketdienst kan de pakketten niet achterlaten zonder dat ervoor getekend is. Maak dus alleen een afspraak met de planning die u ook echt kunt nakomen en geef een eventuele wijziging zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk 72 uur voor aflevering, telefonisch door aan onze klantenservice. Mocht u niet thuis zijn op de overeengekomen datum dan belasten wij voor een levering zonder montage de bezorgkosten van €53 aan u door. Betreft het een levering inclusief montage dan wordt er €106 aan u doorbelast.

2.6 Hoe laat komen ze het pakket brengen?

De vervoerders werken tussen 08:00 en 20:00uur. Zij bepalen zelf de planning en dus kunnen wij vooraf niet aangeven hoe laat uw pakket bezorgd wordt. Wel ontvangt u altijd voorafgaand aan de levering van de vervoerder een e-mail bericht met het verwachte tijdvak waarin zij de bestelling afleveren. Controleer de spam map van uw mailbox goed het kan zijn dat de mail van de vervoerder hierin beland. 

2.7 Kan de bezorger mijn oude bed of matras meenemen?

De vervoerder neemt helaas geen oude bedden, matrassen of aanverwante producten mee. 

2.8 Leveren jullie op de waddeneilanden?

Wij leveren helaas niet op de waddeneilanden. Levering gaat tot aan het depot op het vaste land de overige verzending dient de klant zelf te verzorgen. 

3 Montage

3.1 Kan ik mijn bed laten monteren bij aflevering?

Montage is alleen mogelijk voor de modellen waarbij dit op onze website wordt aangeboden. Deze optie kunt u dan mee bestellen. Staat er geen montage bij het model dat u wil bestellen, dan is montage dus niet mogelijk. Hou er rekening mee dat de boxspring in dit geval super gemakkelijk te monteren is. Vaak is dit in 10-15 minuten gemonteerd en heb je hiervoor geen gereedschap of technische kennis nodig.

3.2 Zijn jullie boxsprings gemakkelijk zelf te monteren?

De meeste van onze boxsprings zijn zeer gemakkelijk te monteren. U bevestigt het hoofdbord aan de onderboxen. Plaatst de matrassen op de onderboxen en legt daar bovenop eventueel het topmatras indien dit bij uw bestelling hoort. Gemiddeld is dit 10 tot max 15 minuten werk. U heeft hier geen gereedschap of technische kennis voor nodig. 

3.3 Maakt het voor montage uit op welke verdieping ik woon?

Wanneer u de aparte montageservice mee bestelt bij uw bestelling en er een lift aanwezig is in de woning of het complex waarbij het bed in het geheel in de lift past, maakt het niet uit op welke verdieping er geleverd moet worden. Zonder lift in het gebouw of complex, of wanneer het bed (of een gedeelte ervan) niet in de op locatie aanwezige lift past, dient u er rekening mee te houden dat men enkel kan leveren tot en met de 3e verdieping van het gebouw of de woning mits er een normale trap aanwezig is waar men met de goederen doorheen kan om bij de gewenste woning of slaapkamer te komen.

3.4 Wat gebeurd er als de boxspring niet past en dus niet gemonteerd kan worden op locatie?

Eventuele bezorg of montage kosten wanneer een bed bij de aflevering niet past om welke reden dan ook worden aan de koper belast of in mindering gebracht op het door Voordeligslapen te crediteren bedrag. Het is dus van belang dat u zelf voor uw aankoop goed kijkt of het product in de door u gewenste ruimte geleverd kan worden en of het tot de kamer naar keuze kan komen waar montage plaats moet vinden. Mocht dit niet het geval zijn dan vindt er in dit geval alleen een levering plaats, montagekosten worden niet achteraf gecrediteerd. Wordt de boxspring uiteindelijk ook niet geleverd en stuurt u deze in het geheel retour dan betaalt u dus de retourkosten en de montagekosten. De retourkosten bedragen €106 incl btw voor vlakke & opberg boxsprings en €149 incl btw voor elektrische boxsprings.

4 Koudschuim of traagschuim?

4.1 Wat zijn de eigenschappen van een koudschuim topper?

Koudschuim gaat ook wel eens verschuilt onder de noemer High Resilience (HR) schuim. Waar veel materialen worden verhit voor het geperst wordt, is dat bij koudschuim niet het geval. Daar heeft het zijn naam ook aan te danken. Dit zorgt er echter wel voor dat het koudschuim een open celstructuur heeft en dat is op zijn beurt weer goed voor de vochtcirculatie en de ventilatie. Koudschuim is erg populair en momenteel een van de meest gebruikte schuimsoorten voor matrassen en toppers.
De voordelen van koudschuim:
• Koudschuim matrassen hebben een hoog comfort. Dit betekent dat het zich gemakkelijk aanpast naar de vormen van uw lichaam. Hierdoor kunnen spieren en pezen ontspannen en is de bloedcirculatie optimaal.
• Dankzij de opengewerkte celstructuur van het koudschuim heeft het matras een uitstekende ventilatie en luchtcirculatie.
• Koudschuim geeft geen geur af en is van nature allergievrij.
• Bij koudschuim matrassen is er geen of amper sprake van kuilvorming.
• Koudschuim matrassen hebben een lange levensduur.

4.2 Wat zijn de eigenschappen van een traagschuim topper?

Traagschuim wordt ook wel nasa schuim, geheugenschuim of visco schuim genoemd. In tegenstelling tot het koudschuim heeft het traagschuim een minder open celstructuur. Het schuim bestaat natuurlijk uit allemaal kleine schuimbelletjes. Bij het traagschuim zijn deze belletjes omgeven door een dun vliesje. Als je het traagschuim in elkaar drukt, zorgt het vliesje ervoor dat het langer duurt voordat de lucht weer terug in de schuimbelletjes zit.
Het effect van het traagschuim is afhankelijk van de dikte van de vliesjes of de grootte van de belletjes.
De voordelen van traagschuim:
• Doordat het traagschuim zich naar de contouren van het lichaam vormt, voelt het bijna vloeibaar aan. Uw lichaam wordt daarom goed ondersteund zonder drukpunten.
• Het risico van doorliggen, wanneer het matras lange perioden achtereen intensief gebruikt wordt, is kleiner. Hierdoor zijn traagschuim matrassen geschikt voor mensen met gewricht- of rugklachten.

4.3 Wat kan ik het beste kiezen, koudschuim of traagschuim?

Deze vraag is eigenlijk niet te beantwoorden. Dat komt omdat iedereen anders slaapt en andere wensen heeft.
De een slaapt perfect op een traagschuim matras of topper, de ander juist op een koudschuim variant. Beide soorten materialen zijn voor bijna alle bedbodems geschikt. Het is een persoonlijke kwestie en gaat echt om wat jij het prettigst vindt.

5 Gebruik

5.1 Moet ik mijn matras of topper draaien?

Keer je normale matras van de boxspring een keer in de 3 weken om. En keer je topmatras een keer in de twee weken om. Je kunt je matras omkeren van boven naar onder en van hoofdeinde naar voeteneinde. Wissel hiermee af naar eigen inzicht. Dit zorgt er namelijk voor dat er nooit voor een te lange aaneengesloten periode druk op 1 specifieke zijde van het matras wordt uitgeoefend. Wanneer je dit consequent doet zul je de levensduur van jouw matras en/of topper namelijk aanzienlijk verlengen.

5.2 Wat als mijn rug pijn gaat doen door een nieuw bed?

Deze vraag komt in de beddenbranche vaak voorbij. Wennen aan een nieuw slaapsysteem, topper of matras is namelijk héél normaal. Vaak heeft je lichaam zeker 4 tot 8 weken nodig om 'in te liggen'. Je spieren en gewrichten moeten zich namelijk helemaal aanpassen aan de nieuwe slaap situatie. Daarnaast moeten de materialen van het matras zich ook aan jou aanpassen. Na ongeveer 4 tot 8 weken weet je dus echt of je matras lekker ligt of niet.

5.3 Wat moet ik doen als mijn matras of topper verschuift?

Het komt voor dat de topper of het matras van je boxspring verschuift. Dit verschilt per persoon en is onder meer afhankelijk van je slaaphouding en hoeveel je beweegt in je slaap. Mocht jouw topper of matras verschuiven en heb je hier last van, dan kun je dit oplossen door het gebruik van een antislip-matje. 

6 Onderhoud

6.1 Kan ik de hoes van mijn matras en/of topper wassen?

De meeste wasmachines zijn namelijk niet gemaakt voor het wassen van een hoes/tijk. Wij adviseren je om de afneembare hoes/tijk van je matras en/of topper, wanneer je dit noodzakelijk acht, te laten reinigen bij een stomerij. Mocht je de hoes toch wassen, doe dit dan op een koud wasprogramma van 30 graden en gebruik geen centrifuge. 

6.2 Kan ik mijn topper beschermen?

U kunt uw topmatras beschermen door deze te voorzien van een molton. Een molton beschermt de tijk van je matras en/of topper tegen transpiratievocht. De molton zorgt er dus voor dat er minder bacteriën in je matras en/of topper terecht komen en is er minder snel sprake is van slijtage. 

6.3 Hoe belangrijk is goede ventilatie?

Voor je boxspring is het goed om je slaapkamer dagelijks goed te ventileren. Tijdens je slaap verlies je vocht en dit trekt in je matras en/of topper. Door je slaapkamer overdag te laten luchten houd je het schoon en verleng je de levensduur van je matras en topper. 
Het luchten van je slaapkamer is daarnaast ook voor je eigen gezondheid en nachtrust erg belangrijk en gezond. De temperatuur in je slaapkamer is namelijk direct bepalend voor de kwaliteit van je nachtrust. De ideale temperatuur in je slaapkamer verschilt per persoon, maar ligt gemiddeld tussen de 17 en 20 graden celcius.

7 Garantie & klachten

7.1 Voorwaarden 30 dagen proefslapen

Wil je gebruikmaken van ‘30 dagen proefslapen’? Lees dan de voorwaarden goed door:
De voorwaarden en regels voor het retour sturen van een bestelling binnen de 30 dagen proefslapen periode vind je hier.

7.2 Onze producten hebben 2 jaar garantie, hoe werkt dit?

Alle bedden uit de collectie van Voordeligslapen worden geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie. De garantie gaat in op  de datum van aankoop van uw product. Retourkosten binnen 6 maanden na levering voor producten die onder de garantie vallen zijn gratis mits er geen sprake is van opzettelijk handelen/verwijtbare schade door onjuist gebruik van het product. Na 6 maanden betaal je standaard €53,- voorrijkosten. 
Om aanspraak te maken op de garantie, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:
• U kunt aantonen dat u bij Voordeligslapen een aankoop hebt gedaan door middel van eenfactuur/betaalbewijs.
• Het product is onbeschadigd en schoon.

7.3 Waar kan ik terecht als er iets is beschadigd tijdens de levering?

Controleer de levering goed wanneer deze u wordt aangeboden. Meld schade direct bij de vervoerder op het moment van ontvangst van uw bestelling bij het tekenmoment. En laat het beschadigde onderdeel in de originele verpakking zitten. Zorg ervoor dat je na het melden bij de vervoerder ook een e-mail met een duidelijke omschrijving van de schade inclusief uw bestelnummer en duidelijke foto’s van de schade per mail doorstuurt naar: info@voordeligslapen.com. Indien een schade die niet direct bij het tekenmoment bij ontvangst van de boxspring bij de vervoerder wordt gemeld kunnen wij bij een melding achteraf helaas niets meer met de schade doen. 

7.4 Hoe bereik ik jullie klantenservice?

U kunt ons het beste bereiken via mail. U kunt uw vraag, klacht of suggestie mailen naar: info@voordeligslapen.com. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen 3 werkdagen te beoordelen. 

7.5 Hoe werkt 30 nachten proefslapen?

De 30 nachten gaan in vanaf het moment van levering van het bed. U heeft vervolgens 30 nachten de tijd om het bed uit te proberen. Mocht het onverhoopt toch niet naar wens zijn dan kun u het bed, in de oorspronkelijke verpakking retourneren conform onze retourprocedure die vermeld staat op onze website. Deze retourprocedure vindt u hier. U neemt hiervoor contact op met onze klantenservice door te mailen naar: info@voordeligslapen.com

7.6 Klacht indienen?

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar onze klantenservice op: info@voordeligslapen.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil
Tevens is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Meld je aan

Social Media

Bekend van tv:
Copyright 2024 Voordeligslapen.com
Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram