test banner
Klantenservice

Vind hieronder snel een antwoord op de veelgestelde vragen. 

Toch nog een vraag die hieronder niet beantwoord wordt? Mail ons op [email protected] of start een chat via de website (chatten is mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00uur). 

 

1 Bestellingen
1.1 Kan ik mijn bestelling annuleren?

Maatwerk orders worden op aanvraag geproduceerd en kunnen niet meer worden geannuleerd. Denk hierbij aan de Detroit (box 30) XL (210cm lengte of XXL (220cm lengte) of overige afwijkende maten. Overige bestellingen dienen minimaal 72uur voor aflevering schriftelijk te worden geannuleerd via [email protected] Vermeld hierbij altijd uw ordernummer en de reden van annulering. Wordt de annulering later gemeld dan worden er annuleringskosten in rekening gebracht. 

1.2 Kan ik mijn bestelling nog aanpassen?

Wanneer je jouw bestelling wil aanpassen geef dit dat zo spoedig mogelijk, bij voorkeur binnen 24 uur na het plaatsen van de bestelling, door. Als gevolg van de aanpassingen kan het zijn dat de verwachte levertijd ook veranderd.

1.3 Kan ik mijn adres nog aanpassen?

Na het plaatsen van uw bestelling dient u een wijziging van het bezorgadres altijd zo snel mogelijk door te geven aan onze klantenservice. Dit kan er wel toe leiden dat wij een nieuw aflever moment met je moeten inplannen. De wijziging kun telefonisch doorgeven op 085 060 67 70 of per mail op [email protected] met in het onderwerp je ordernummer (begint met ORD) en "adreswijziging". 

1.4 Kan ik mijn bestelling retourneren?

Er zijn een aantal regels voor het retour sturen van een bestelling onze retourprocedure vind je hier

2 Bezorging
2.1 Is bezorging van mijn boxspring gratis?

Ja, wij leveren tijdelijk alle boxsprings gratis af.*

*Let op!: Wanneer u bij een eerste leverpoging niet thuis bent belasten wij de leverkosten van EUR 46,- aan u door. 

2.2 Hoe verloopt de bezorging?

Voordeligslapen levert leveren in heel Nederland en België. 

Onze bezorgdienst begint ’s morgens om 8.00 uur met het leveren van producten bij de eerste klant van die dag. Al onze producten zijn zorgvuldig verpakt om beschadigingen tijdens transport te voorkomen. Oude matrassen of bedden worden niet mee retour genomen.

 

2.3 Hoe kan ik kiezen op welke dag mijn bestelling bezorgd wordt?

Tijdens het bestellen van uw bed kunt u kiezen voor een gewenste bezorg datum. Let hierbij goed op wat er qua levertijd wordt aangegeven over het bed dat u bekijkt. Wij hebben namelijk per model een andere lever frequentie. U ziet de levertijd in het groen staan naast "op voorraad" 

2.4 Kan het zijn dat mijn bezorg moment later nog wijzigt?

Wanneer u een datum kiest die tegenstrijdig is met de levertijden op onze site kan het zijn dat de afdeling planning contact met u opneemt om een andere leverdatum af te stemmen. 

2.5 Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Het is van groot belang dat u, of iemand anders namens u, thuis is op de afgesproken leverdag. Onze pakketdienst kan de pakketten niet achterlaten zonder dat ervoor getekend is. Maak dus alleen een afspraak met onze planning die u ook echt kunt nakomen en geef een eventuele wijziging zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk 2 werkdagen voor aflevering, telefonisch door aan onze klantenservice. 

2.6 Hoe laat komen ze het pakket brengen?

Onze bezorgdienst werkt tussen 08:00 en 20:00uur. Zij bepalen zelf de planning en dus kunnen wij vooraf niet aangeven hoe laat uw pakket bezorgd wordt. Wel ontvangt u altijd de avond voorafgaand aan de levering van onze pakketdienst een e-mail bericht met het verwachte tijdvak waarin zij de bestelling afleveren. Controleer de spam map van uw mailbox goed het kan zijn dat de mail van de pakketdienst hierin beland. 

2.7 Kan de bezorger mijn oude bed of matras meenemen?

Onze pakketdienst neemt helaas geen oude bedden, matrassen of aanverwante producten mee. 

3 Montage
3.1 Kan ik mijn bed laten monteren bij aflevering?

Montage is alleen mogelijk voor de modellen waarbij dit op onze website wordt aangeboden. Deze optie kunt u dan voor €49,95 mee bestellen. Staat er geen montage bij het model dat u wil bestellen, dan is montage dus niet mogelijk

3.2 Zijn jullie boxsprings gemakkelijk zelf te monteren?

De meeste van onze boxsprings zijn gemakkelijk te monteren. U bevestigd het hoofdbord aan de onderboxen. Plaatst de matrassen op de onderboxen en legt daar bovenop eventueel het topmatras indien dit bij uw bestelling hoort.

Voor de opbergboxsprings of elektrische modellen wordt montage sterk aangeraden de modellen zijn namelijk veel lastiger zelf te monteren.

4 Koudschuim of traagschuim?
4.1 Wat zijn de eigenschappen van een koudschuim topper?

Koudschuim gaat ook wel eens verschuilt onder de noemer High Resilience (HR) schuim. Waar veel materialen worden verhit voor het geperst wordt, is dat bij koudschuim niet het geval. Daar heeft het zijn naam ook aan te danken. Dit zorgt er echter wel voor dat het koudschuim een open celstructuur heeft en dat is op zijn beurt weer goed voor de vochtcirculatie en de ventilatie. Koudschuim is erg populair en momenteel een van de meest gebruikte schuimsoorten voor matrassen en toppers.

De voordelen van koudschuim:
• Koudschuim matrassen hebben een hoog comfort. Dit betekent dat het zich gemakkelijk aanpast naar de vormen van uw lichaam. Hierdoor kunnen spieren en pezen ontspannen en is de bloedcirculatie optimaal.
• Dankzij de opengewerkte celstructuur van het koudschuim heeft het matras een uitstekende ventilatie en luchtcirculatie.
• Koudschuim geeft geen geur af en is van nature allergievrij.
• Bij koudschuim matrassen is er geen of amper sprake van kuilvorming.
• Koudschuim matrassen hebben een lange levensduur.

4.2 Wat zijn de eigenschappen van een traagschuim topper?

Traagschuim wordt ook wel nasa schuim, geheugenschuim of visco schuim genoemd. In tegenstelling tot het koudschuim heeft het traagschuim een minder open celstructuur. Het schuim bestaat natuurlijk uit allemaal kleine schuimbelletjes. Bij het traagschuim zijn deze belletjes omgeven door een dun vliesje. Als je het traagschuim in elkaar drukt, zorgt het vliesje ervoor dat het langer duurt voordat de lucht weer terug in de schuimbelletjes zit.
Het effect van het traagschuim is afhankelijk van de dikte van de vliesjes of de grootte van de belletjes.

De voordelen van traagschuim:
• Doordat het traagschuim zich naar de contouren van het lichaam vormt, voelt het bijna vloeibaar aan. Uw lichaam wordt daarom goed ondersteund zonder drukpunten.
• Het risico van doorliggen, wanneer het matras lange perioden achtereen intensief gebruikt wordt, is kleiner. Hierdoor zijn traagschuim matrassen geschikt voor mensen met gewricht- of rugklachten.

4.3 Wat kan ik het beste kiezen, koudschuim of traagschuim?

Deze vraag is eigenlijk niet te beantwoorden. Dat komt omdat iedereen anders slaapt en andere wensen heeft.
De een slaapt perfect op een traagschuim matras of topper, de ander juist op een koudschuim variant. Beide soorten materialen zijn voor bijna alle bedbodems geschikt. Het is een persoonlijke kwestie en gaat echt om wat jij het prettigst vindt.

Heb jij iets meer vering nodig om in de correcte slaaphouding te liggen, dan is een traagschuim matras wellicht wat voor jou.

Wil jij juist iets meer veerkracht en vind je een goede ventilatie belangrijk? Dan kun je beter kiezen voor een koudschuim matras.

5 Gebruik
5.1 Moet ik mijn matras of topper draaien?

Keer je normale matras van de boxspring een keer in de 4 weken om. En keer je topmatras een keer in de twee weken om. Je kunt je matras omkeren van boven naar onder en van hoofdeinde naar voeteneinde. Wissel hiermee af naar eigen inzicht. Dit zorgt er namelijk voor dat er nooit voor een te lange aaneengesloten periode druk op 1 specifieke zijde van het matras wordt uitgeoefend. Wanneer je dit consequent doet zul je de levensduur van jouw matras en/of topper namelijk aanzienlijk verlengen.

5.2 Wat als mijn rug pijn gaat doen door een nieuw bed?

Deze vraag komt in de beddenbranche vaak voorbij. Wennen aan een nieuw slaapsysteem, topper of matras is namelijk héél normaal. Vaak heeft je lichaam zeker 4 tot 8 weken nodig om 'in te liggen'. Je spieren en gewrichten moeten zich namelijk helemaal aanpassen aan de nieuwe slaap situatie. Daarnaast moeten de materialen van het matras zich ook aan jou aanpassen. Na ongeveer 4 tot 8 weken weet je dus echt of je matras lekker ligt of niet.

5.3 Wat moet ik doen als mijn matras of topper verschuift?

Het komt voor dat de topper of het matras van je boxspring verschuift. Dit verschilt per persoon en is onder meer afhankelijk van je slaaphouding en hoeveel je beweegt in je slaap. Mocht jouw topper of matras verschuiven en heb je hier last van, dan kun je dit oplossen door het gebruik van een antislip-matje. 

6 Onderhoud
6.1 Kan ik de hoes van mijn matras en/of topper wassen?

De meeste wasmachines zijn namelijk niet gemaakt voor het wassen van een hoes/tijk. Wij adviseren je om de afneembare hoes/tijk van je matras en/of topper, wanneer je dit noodzakelijk acht, te laten reinigen bij een stomerij. Mocht je de hoes toch wassen, doe dit dan op een koud wasprogramma van 30 graden en gebruik geen centrifuge. 

6.2 Kan ik mijn topper beschermen?

U kunt uw topmatras beschermen door deze te voorzien van een molton. Een molton beschermt de tijk van je matras en/of topper tegen transpiratievocht. De molton zorgt er dus voor dat er minder bacteriën in je matras en/of topper terecht komen en is er minder snel sprake is van slijtage. 

6.3 Hoe belangrijk is goede ventilatie?

Voor je boxspring is het goed om je slaapkamer dagelijks goed te ventileren. Tijdens je slaap verlies je vocht en dit trekt in je matras en/of topper. Door je slaapkamer overdag te laten luchten houd je het schoon en verleng je de levensduur van je matras en topper. 

Het luchten van je slaapkamer is daarnaast ook voor je eigen gezondheid en nachtrust erg belangrijk en gezond. De temperatuur in je slaapkamer is namelijk direct bepalend voor de kwaliteit van je nachtrust. De ideale temperatuur in je slaapkamer verschilt per persoon, maar ligt gemiddeld tussen de 17 en 20 graden celcius.

7 Garantie & klachten
7.1 Voorwaarden 30 dagen proefslapen

Wil je gebruikmaken van ‘30 dagen proefslapen’? Lees dan de voorwaarden goed door:

 • 30 dagen proefslapen is van toepassing op al onze boxsprings en bedden. 
 • Je kunt tot maximaal 30 dagen vanaf levering aanspraak maken op onze slaapgarantie, je dient de boxspring wel minimaal 14 dagen te hebben uitgeprobeerd. 
 • Indien je binnen deze periode niet tevreden bent geeft Voordelislapen je volledige aankoopbedrag terug of gaan we samen met jou op zoek gaan naar een bed dat wel voor jou geschikt is.
 • Je hebt éénmaal de mogelijkheid aanspraak te maken op onze 30 dagen slaapgarantie.
 • De slaapgarantie is niet overdraagbaar op derden.
 • Als het artikel beschadigd, bevuild of stuk is, vervalt de garantie van 30 dagen proefslapen en kan het product niet meer geruild of geretourneerd worden.
 • Op dag van retour dient het product gedemonteerd klaar te staan in originele verpakking (inclusief kartonnen hoekpunten).
 • Gratis producten, bij-producten (dekbed, overtrek, hoeslaken etc) en/of montage- en betalingskosten zullen in mindering worden gebracht op het totaalbedrag dat wordt teruggestort.
 • Eventuele accessoires (dekbedden, hoeslakens etc.) vallen niet onder de slaapgarantie en de verkoopprijs van deze artikelen zal van het totale bedrag dat wordt teruggestort worden afgetrokken.
7.2 Onze producten hebben 2 jaar garantie, hoe werkt dit?

Alle bedden uit de collectie van Voordeligslapen worden geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie. De garantie gaat in op  de datum van aankoop van uw product. Retourkosten binnen 6 maanden na levering voor producten die onder de garantie vallen zijn gratis mits er geen sprake is van opzettelijk handelen/verwijtbare schade door onjuist gebruik van het product. Na 6 maanden betaal je standaard €46,- voorrijkosten. 

Om aanspraak te maken op de garantie, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • U kunt aantonen dat u bij Voordeligslapen een aankoop hebt gedaan door middel van eenfactuur/betaalbewijs.
 • Het product is onbeschadigd en schoon.
7.3 Waar kan ik terecht als er iets is beschadigd tijdens de levering?

We doen er alles aan om onze producten met de grootst mogelijke zorg te leveren. Toch kan het voorkomen dat er bij levering onverhoopt schade is ontstaan aan de geleverde producten. 

Controleer de levering goed wanneer deze u wordt aangeboden. Meld schade direct na constatering maar in ieder geval binnen 24uur na ontvangst van uw bestelling bij onze klantenservice en laat het beschadigde onderdeel in de originele verpakking zitten. Zorg voor een duidelijke omschrijving van de schade en mail deze inclusief duidelijke foto’s van de schade naar [email protected]

7.4 Hoe bereik ik jullie klantenservice?

U kunt ons het beste bereiken via mail. U kunt uw vraag, klacht of suggestie mailen naar: [email protected] Wij streven ernaar uw aanvraag binnen 3 werkdagen te beoordelen. 

7.5 Hoe werkt 30 nachten proefslapen?

De 30 nachten gaan in vanaf het moment van levering van het bed. U heeft vervolgens 30 nachten de tijd om het bed uit te proberen. Mocht het onverhoopt toch niet naar wens zijn dan kun u het bed, in de oorspronkelijke verpakking retourneren. U neemt hiervoor contact op met onze klantenservice door te mailen naar: [email protected]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »